Chip in kentekenplaat moet benzinediefstal stoppen

En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merkteken (RFiD Chip) geve aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden; En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams. Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, rekene het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig. Openbaring 13:16-18

Het lijkt zo simpel. Plaats een chip in de kentekenplaat van de auto en de pomphouder kan aan de kassa meteen herkennen of het hier al dan niet een vals kenteken betreft. Daarmee zouden benzinedieven het wel erg moeilijk krijgen om nog te tanken zonder te betalen.

Benzinediefstal bij tankstations is sinds jaar en dag een probleem van aanzienlijke omvang voor pomphouders. In 2011 werd er voor circa 1,8 miljoen euro aan benzine gestolen bij Nederlandse tankstations.

Dat is veel, maar staat niet meer in verhouding met de 13 miljoen euro in 2003. Sindsdien hebben pomphouders enorm geïnvesteerd in camerabewaking om benzinediefstal terug te dringen. Maar tegen benzinedieven met valse kentekenplaten valt weinig te doen.

Chip
Om het probleem helemaal te tackelen heeft kentekenplaat-fabrikant Koert Kirpestein de zogeheten Radio Frequency Identification Device-kentekenplaat (RFID) bedacht. Deze chip is in de nummerplaat aangebracht, niet los te maken en heeft een unieke code die overeenkomt met het voertuig. Zodra de chip wordt uitgelezen bij een tankstation weet de pomphouder wat hem te doen staat als de code niet overeenkomt met de auto.

Getest
De chip is in het voorjaar al getest door de RDW en goed bevonden. Kirpestein begrijpt dan ook niet waarom de RFID-kentekenplaat nog niet kan worden ingevoerd.

“We hebben het ministerie al in februari gevraagd om een toelichting maar zitten nog steeds op antwoord te wachten.” Aan de kosten hoeft het volgens hem niet te liggen. De automobilist betaalt tussen de 5 tot 7 euro meer voor twee nummerplaten. “Een schijntje als je daarmee de criminaliteit die met gestolen kentekenplaten gepaard gaat, kunt terugdringen.”

Lassen
Kirpestein gelooft niet dat het lassen of op andere wijze vastzetten van de kentekenplaat veel soelaas biedt. “De ervaring leert dat criminelen zodra het ze moeilijker wordt gemaakt om de nummerplaten los te schroeven ze ze zelf gaan maken. Criminele bendes hebben hier de apparatuur voor. Bovendien is een kunststof bumper ook zo van de auto te verwijderen.”

Een bijkomend voordeel van de chip is dat de door consumenten gehate duplicaat-code ( voor als er al een keer een kentekenplaat is gestolen) van de nummerplaat verdwijnt. Volgens de autobranche zou dat een besparing van 750 euro per verkocht voertuig kunnen betekenen.

Bron : Tankpro | Zie ook : http://biochip666.blogspot.com

door pineut Geplaatst in 666

Eén reactie op “Chip in kentekenplaat moet benzinediefstal stoppen

  1. Mis ik iets???
    Als de Benzinedieven de platen van een zelfde merk en type auto stelen en ook nog dezelfde kleur hoe kan iemand dan herkennen dat de plaat niet bij die auto hoort?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s