Sudanese ‘tovenaar’ onthoofd op parkeerterrrein

Vodpod videos no longer available.

Er zijn schokkende beelden opgedoken van een Sudanese man die publiekelijk is onthoofd op een parkeerterrein in Saoedi-Arabië.

Terwijl hij geblinddoekt gehurkt op zijn knieën zit, wordt Abdul Hamid Hussain Bin Bin Moustafa al-Fakki onthoofd op een parkeerterrein in Medina, in het westen van het land.

Op de korrelige beelden van MailOnline is de onthoofding te zien. De beul laat zijn zwaard rusten op de nek van Abdul Hamid, voordat hij toeslaat. De Sudanese man werd gedood op 20 september. Verondersteld wordt, dat hij de 44ste persoon en de 11de vreemdeling is die dit jaar in het land is onthoofd. De alarmerende stijging van het aantal executies in het land heeft geleid tot kritiek van een aantal mensenrechtenorganisaties.

Saoediërs geven de voorkeur aan onthoofden met een scherp zwaard, omdat ze denken dat het menselijker en sneller is dan elektrocutie en een dodelijke injectie.

Tovenarij
Amnesty International pleitte met koning Abdullah tegen deze vorm van executie, maar de Saoedische monarchie staat het doden van Bin Abdul Hamid Hussein Bin Moustafa al-Fakki toe wegens vermeende tovenarij. Terwijl de misdaad van ‘tovenarij’ niet nader is omschreven in de Saoedi-Arabische wetgeving, wordt het wel gebruikt om mensen te veroordelen.

Abdul Hamid werd in 2005 gearresteerd omdat hij een klus zou hebben aangenomen van de Mutawa’, de religieuze politie. Hij werd gevraagd om een spreuk te verzinnen waardoor de vader van de officier zijn tweede vrouw zou verlaten. Volgens de rekening van de officier zou Abdul Hamid daar 6.000 Saoedi-Arabische riyal (ongeveer 1000 euro) voor krijgen.

Na het accepteren van de opdracht, werd Hamid gearresteerd en geslagen. Vermoedelijk is hij gedwongen toe te geven dat hij aan tovenarij deed.

Geheim proces
In een geheim proces, waarbij geen juridische bijstand was toegestaan, werd Hamid ter dood veroordeeld door de Algemene Rekenkamer in Medina in maart 2007. Er zijn weinig details beschikbaar over zijn proces, maar er zou zijn geprobeerd het proces achter gesloten deuren en zonder wettelijke vertegenwoordiging te laten plaatsvinden.

Een mensenrechtenorganisatie heeft namens Hamid campagne gevoerd en er bij de Saudische koning Abdullah op aangedrongen om de executie te voorkomen. Dit heeft niets opgeleverd.

Sinds het einde van de heilige maand Ramadan hebben de autoriteiten de executies in een alarmerend tempo hervat. Volgens Amnesty International zijn zeven mensen geëxecuteerd sinds de feestmaand op 5 september af liep. Nog ongeveer 140 gevangenen zijn veroordeeld tot de doodstraf.

Bron : AD

Eén reactie op “Sudanese ‘tovenaar’ onthoofd op parkeerterrrein

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s