Joepie, de Winterboerka is er eindelijk !

We hadden er op kunnen wachten natuurlijk maar nu is er ie dan toch eindelijk, “De Winterboerka” ! Het ultieme islamiserings middel die de verhoudingen in Nederland nog meer op scherp zullen zetten.

Vooralsnog lijkt het hier om een ludieke actie te gaan die op dit moment nog allesbehalve serieus wordt genomen. Toch is dit een teken aan de wand want zo schrijft men op de website http://winterboerka.nl/index.html dat het straks ook de bedoeling is zelf een winterboerka te kunnen samenstellen in kleur en compositie. Het is dus slechts wachten op een winterboerka in vlotte groene Hamas kleuren met ludieke teksten uit o.a. de Koran zoals “Dood aan de Joden” “Amerika is Grote Satan” “Israël is kleine Satan” en meer van dat fraais. 

In elk geval kan men met de winterboerka fijn provocerend rondlopen in de publieke ruimte om zo bij de naieve Hollander nog wat extra zout in de wonden te wrijven. “Het is uiteraard ook een prima kledingstuk voor René Danen en zijn Internationaal Socialisten om er de a.s. Kristallnacht herdenking van 9 November mee te vieren !

Dagblad Trouw schrijft :

Handige vinding van een Amsterdamse ontwerper: de winterboerka.
Het gezichtsbedekkende kleed houdt u warm tijdens Hollandse winters.
Ook interessant voor niet-moslims.

Het damesmodel heeft een ‘satijnen oogvenster’, de mannelijke variant is ‘extra stoer’ en ‘warm gevoerd’. Voor boetes hoeft u niet bang te zijn, legt de ‘webshop’ Winterboerka.nl geruststellend uit. Het verbod op het dragen van alle gezichtsbedekkende kleding, waaraan Den Haag momenteel werkt, is niet zo universeel als het lijkt.

‘Deze wet kent al uitzonderingen voor zaken als carnavalskleding of Sinterklaaskostuums. Wij vermoeden dat er ook weinig arrestaties gedaan zullen worden voor het dragen van een bivakmuts tijdens het schaatsen of een gezichtsbedekkende sjaal tijdens een lange fietstocht. Het dragen van de winterboerka valt onder het onvervreemdbare recht op het aantrekken van warme kleding.’

Uitverkocht
Bestellen is tijdelijk onmogelijk. De muts zou momenteel uitverkocht zijn. Is het product slechts een ludieke actie? Of schuilt er ook een politiek statement in de (fictieve) winterboerka? Een van de bedenkers van de stunt, een grafisch ontwerper uit Amsterdam, is niet bereikbaar voor commentaar.

Zonder schroom belooft hij op zijn website alvast een reeks nieuwe producten. ‘Waaronder de Delfts-Blauwe boerka en de Friese tulpenboerka. Binnenkort hopen we de mogelijkheid aan te bieden om zelf je eigen boerka te bedrukken met een patroon naar keuze.’

Bronnen : Trouw | Winterboerka

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s