De stilte over Noord Korea !

Zoals alle lezertjes wel weten is Iran momenteel heel erg veel en vaak in het nieuws, dit land zou zogezegd hard werken aan het verkrijgen van een atoomwapen en/of misschien zelfs wel meer. In angst en beven wordt de wereld een spookbeeld voorgehouden maar tot nog toe is het : als, dan en misschien.

Het geluid van de oorlogstrom klinkt in Europa echter al vanuit de verte. Uiteraard is vooral Israël erg benauwd mocht het Iran daadwerkelijk lukken een dergelijk wapen te fabriceren. Concrete harde bewijzen blijven tot nog toe echter uit, uitgezonderd een rapport die duidelijk maakt dat Iran wellicht inderdaad met een dergelijke bom bezig is.

Om zoiets echter te realiseren is er heel veel meer nodig, de laatste explosies in Iran voeden de speculaties dat men heel misschien een kernlading op een Shahab 3 raket aan het plaatsen was. Maar feitelijk zeggen al die berichten, we weten het niet, we speculeren, we roepen eigenlijk maar wat en ondertussen voeren we, naast de angst van de crisis, de angst voor oorlog verder op. Angst is zoals iedereen weet de slechtste raadgever, maar het effect is er niet minder om. De angst regeerd en zij die het zaaien varen er wel bij. Ondertussen is het over dat andere gesloten land Noord Korea ijzig stil. Net zoals het vrijwel onmogelijk is om vanuit Iran keiharde bewijzen aan te tonen, zo is het ook vanuit Noord Korea vrijwel onmogelijk keiharde bewijzen boven tafel te krijgen.

Maar Noord Korea heeft al kernwapens en satelliet gegevens toonden de bewijzen van hun eerste testen met kernwapens. Men kan zich afvragen waarom men zich om Noord Korea minder druk maakt als om Iran. Het antwoord is vrij eenvoudig, olie. Iran heeft heel veel olie en Noord Korea heeft niets. Toch is Noord Korea, dat al kernwapens heeft, veel gevaarlijker dan Iran. Op 9 Maart 2011 j.l. melde ABC Nieuws dat Noord Korea bezig is om een raket te fabriceren met kernkop die een EMP (electromagnetische puls) kan genereren. Terwijl de wereld met angst en beven naar het Midden Oosten kijkt en stilletjes hopen dat Israël de wereld problemen zal oplossen door als eerste Iran aan te vallen, vergeet men bijna Noord Korea die wellicht inmiddels al in staat is om de hele wereld plat te leggen.

Mocht de vlam in de bekende pan slaan in de wereld moet men niet vreemd staan opkijken als ineens vanuit geheel andere richting het echte gevaar op de westerse wereld afkomt.


Bron : ABC News 9 Maart 2011 | Referentie Artikel : Electro Magnetische Puls kan Europa & Amerika vernietigen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s