Wie drinkt zich als eerste dood ?

Laten we het nog eens over alcohol hebben. Rond het afgelopen weekend leverde dat onderwerp weer hot news op. Nee, niet over verkeersdoden en agressie ten gevolge van alcoholgebruik. Dat is zulk saai nieuws, dat gebeurt elk weekend, om niet te zeggen elke dag. Dat is helemaal geen nieuws. Nee, er was nieuws van het coma-front.

Coma-nieuws

Het coma-nieuws was dat bij meisjes na een drankcoma het IQ sneller daalt dan bij jongens. Of zo’n uitspraak politiek correct is moeten we nu maar even laten rusten. Niet altijd zijn feiten te manipuleren.

En de feiten zijn: ‘het IQ van meisjes gaat door overmatig drankgebruik aanzienlijk harder achteruit dan bij jongens. Bijna de helft van de meisjes scoort na een alcoholvergiftiging twee schoolniveaus lager’. Nog wat meer feiten. De meisjes hebben de jongens bijna ingehaald. Zeg maar dat de emancipatie op dit terrein bijna voltooid is. Het gaat om personen tussen de twaalf en achttien jaar, je kunt zeggen: de toekomst. Over een trapje hoger, tussen de 10 en 24 jaar, wordt gemeld dat er jaarlijks 2100 personen vanwege een alcoholvergiftiging op de spoedeisende hulp terecht komen. Weer een treetje hoger: Nederland telt inmiddels bijna een half miljoen probleemdrinkers die jonger dan dertig zijn.

Alcohol en onze kinderen

De cijfers staan in het boek ‘Alcohol en onze kinderen’, van kinderarts Nico van der Lely en kinderpsycholoog Mireille de Visser. Het boek verschijnt vandaag. De auteurs constateren dat er onder jongeren niet meer wordt gedronken voor de gezelligheid , maar om zo snel mogelijk dronken te worden. De nieuwe drinktechniek heet ‘atten’ Nieuwste trend is Jägermeister-feesten. ‘Daar drink je de hele avond niets anders dan deze sterke drank en elk glaasje moet in een teug achterover worden geslagen’. Er wordt gewacht op de eerste jongere die zich dooddrinkt. In Amerika is dat al gebeurd.

Tijd om wakker te worden. Elke schenker draagt verantwoordelijkheid. Wordt alcohol-weigeraar! Alleen dat? Nee, volle glazen hebbben met een lege geest te maken. Daar moeten we het vooral over hebben.

Bron : Habakuk.nu

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s