De komende Armoede golf

Voor het eerst geplaatst op 19-05-2008 1e herplaatsting op 18-11-2011 2e herplaatsing 24-09-2012

Armoede

Faillissementen MKB vertonen schrikbarende stijging van 45% (Bron RTL Zakelijk Tekst), middeninkomens komen in 2013 massaal in de problemen. Schrikbarende vernietiging van middenstand door verhogingen van vele lasten en verlaging van inkomens en omzetten in alle sectoren. (Bron NOS 1 Vandaag) Verhoging BTW naar 21% nekslag voor veel ZZP’ers en kleine ondernemingen. Consument draait uiteindelijk op om alles te moeten betalen.

Middeninkomens massaal in de schulden
AMSTERDAM – De middeninkomens in Engeland Nederland zitten massaal in de financiële problemen. Het aantal schuldsaneringen is in sommige regio’s met 500% gestegen.

Mensen met hele aardige inkomens komen door de laatste huizencrisis in de financiele problemen.

Ze hebben eigenlijk veel meer geleend en gegokt op een rooskleurige toekomst. De schulden zijn enorm, schrijft Daily Mail. Ook wordt gevreesd dat een aantal mensen uit schaamte voor alle ellende zichzelf van kant gaat maken.

De huizencrisis die in Engeland al hard heeft toegeslagen, de stijgende benzineprijzen en de steeds duurder wordende levensmiddelen zijn de nekslag voor deze groep, aldus de krant.

Bron : Telegraaf | Daily Mail | Daily Mail Comment

Naschrift Pineut : De vraag is inmiddels niet langer meer wanneer de armoede golf Nederland zal treffen want deze is inmiddels gaande ! Dat de als een olievlek zich uitdijende crisis ook Nederland nog dieper zal treffen is inmiddels ook voor velen al meer dan zeker. En wat de toename van gezins en zelf dodingen betreft ? Kent u ze nog die spotjes van “lenen punt nl” ?

Referenties : De stilte voor de komende grote storm | Slachtoffers hypotheek crisis wonen in Tent City | Hypotheek Horror | Geld de wortel van al het kwaad

2 reacties op “De komende Armoede golf

 1. In de USA is dit ook bezig. Kijk maar hoe snel de Dollar gezakt is vergeleken met de Euro.

  Die oorzaken die Daily Mail aangeeft zijn regelrechte leugens. Deze armoede in voorheen protestantse landen, komt door het ultime succes van de Contrareformatie. Het protestantisme in de USA is bijna volledig verslagen, terwijl Nederland bij Napoleon volledig verslagen was. Bij de Britten is het iets gecompliceerder, de aanval op de Britten was echte goed zichtbaar bij het Bonfire Plot in 1605. Dankzij het folteren van Guy Fawkes was ontdekt, dat dit complot door de Jezuïeten was ondernomen.

  Terug naar de Middel Eeuwen. Daarvoor is nodig: Vernietiging van de Middenstand. De Middenstand is namelijk een overblijfsel uit de Reformatie. Als dit zich doorzet, dan kunnen we enkel baantjes krijgen bij de Katholieke Aristocratie, zoals dat nu al bij 90% van de baantjes is. Werken voor een multi-nationale onderneming. Maar ze hebben nog niet zoveel macht, dat ze er ook voor uit durven komen. Maar of ze dat ooit doen, zonder ze te folteren, ook de Heilige Inquisitie in de Middel Eeuwen arresteerde mensen zonder te vertellen wie hen had beschuldigt.
  Hebben ze bij mij ook al eens gedaan.
  Jammer dat ik die politie agenten destijds niet gefolterd had, maar toen wist ik dit nog niet.

  Like

 2. Pingback: The American Dream wordt een nachtmerrie. « Bent u al de Pineut ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s