Banken lanceren nieuwe betaalpas

Voor de ‘contactloze’ pas is geen betaalautomaat nodig.

ABN Amro en ING vervangen vanaf volgend jaar de betaalpassen door een nieuwe versie waarmee “contactloos” betalen mogelijk is. De pas hoeft dan niet meer in een betaalautomaat gestoken te worden, maar kan ertegenaan gehouden worden zonder een pincode in te voeren.

De twee banken willen deze nieuwe vorm van betalen alleen mogelijk maken voor bedragen tot 25 euro. Daarnaast willen ABN Amro en ING het aantal keren dat contactloos wordt betaald beperken. Na twee of drie keer op een dag contactloos betalen moet bij de volgende keer voor de veiligheid de pincode wel worden ingevoerd. Het geld wordt direct van de rekening afgeschreven.

Contant geld

Beide banken werken verder aan de mogelijkheid om deze techniek ook in mobiele telefoons toe te passen. Arjan Bol, directeur Betalen van ING: “We verwachten dat deze snelle en gemakkelijke manier van betalen ervoor zorgt dat kleine bedragen steeds minder met contant geld worden afgerekend. Dat past in het streven van banken en winkeliers naar een veiliger en efficiënter betalingsverkeer.” Winkeliers moeten voor de nieuwe manier van betalen een nieuwe betaalautomaat aanschaffen. MasterCard heeft een methode voor contactloze betalingen ontwikkeld die internationaal al wordt toegepast. In Australië, Canada, Frankrijk, Polen, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten wordt al met een contactloze betaalpas betaald.

Bron : NOS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s