Legerrabbijn twittert Bijbelse profetie naar soldaten

Terwijl steeds meer Israëli’s worden opgeroepen als reservist en een invasie van de Gazastrook steeds waarschijnlijker wordt, verzendt de opperrabbijn van het Israëlische leger, Rafi Peretz, inspirerende citaten uit de Bijbel via de internetdienst Twitter.

Een van de citaten, die de rabbijn dit weekeinde twitterde, komt uit Zacharia 12:10, een tekstgedeelte dat volgens Christenen en Messiaanse Joden betrekking heeft op de Messias: ‘Ik zal over het huis van David en over de inwoners van Jeruzalem uitgieten de Geest der genade en der gebeden’.

Wegens het beperkte aantal tekens van tweets eindigde het bericht van de rabbijn hier. Het vers gaat echter nog verder: ‘zij zullen hem aanschouwen, die zij doorstoken hebben, en over hem een rouwklacht aanheffen als de rouwklacht over een enig kind, ja, zij zullen over hem bitter leed dragen als het leed om een eerstgeborene.’

De opperrabbijn heeft dit vers al eerder verstuurd, maar voor velen schijnt het juist nu actueel te zijn, nu het conflict met Gaza in volle gang is en in de wereld wordt opgehitst tegen Israël. Ook het vers ervoor past bij de actuele situatie: ‘Te dien dage zal Ik zoeken te verdelgen alle volken die tegen Jeruzalem optrekken’ [NBG].

Het bericht van de rabbijn verscheen op internet een dag nadat Jeruzalem vanuit Gaza was beschoten.

Bron : Israël Today

door pineut Geplaatst in Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s