“Internet in Noord Korea”

Het Plein van Propaganda in de hoofdstad Pyongyang van Noord Korea zoals iedereen het land moet zien.

Het  grote Plein van Propaganda in de hoofdstad Pyongyang van Noord Korea zoals iedereen verwacht wordt het land te moeten kennen.

Hoe ziet internet er eigenlijk uit in ’s werelds meest geïsoleerde land ? Om het antwoord op die vraag te kennen, sprak de BBC met een aantal kenners en voormalige inwoners van Noord-Korea. Volgens de BBC-website zijn dit de 11 meest opmerkelijke bevindingen :

1. Elke Noord-Koreaanse website wordt verplicht een code toe te voegen die de naam van “de grote leider” Kim Jong-Un iets groter afdrukt dan de rest van de tekst.

2. Noord-Korea heeft één cybercafé in de hoofdstad Pyongyang.

Computers in Noord Korea draaien op een aangepaste Linux Variant genaamd “Rode Ster”

3. Computers draaien niet op Windows of iOS, maar op Rode Ster. Het systeem werd gemaakt op bevel van Kim Jong-il en is een aangepaste Linuxvariant die ‘beter correleert met de waarden van het land.’

4. Rode Ster gebruikt een Firefoxvariant als browser : Naenara.

5. De computerkalenders geven niet het jaar 2012 aan, maar het jaar 101. De Noord-Koreaanse jaartelling begint vanaf de geboorte van Kim Il-Sung, de grootvader van huidig leider Kim Jong-Un.

6. Enkel de lokale elite en een selecte groep academici en wetenschappers hebben toegang tot ‘internet’.

7. Dit ‘internet’ heet ‘Kangmyong’ en is de facto een gesloten intranet dat onder strikt staatstoezicht staat.

8. Op de Koreaanse variant van het internet is vrijwel niets te vinden met als enige uitzonderingen : staatsgereguleerde forums, enkele chatfuncties en natuurlijk de officiele staatsmedia. Facebook en Twitter bestaan niet in het land en het westerse internet is volledig onbereikbaar
.
9. Er bestaat vrijwel geen interesse voor internet in het land. De oorzaak is voornamelijk omdat verschillende Noord-Koreaanse ‘journalisten’ naar ‘heropvoedingskampen’ werden gestuurd vanwege typfouten in hun artikelen.

10. Een paar dozijn families zouden echter wel toegang hebben tot het westerse internet. Het zijn de families die rechtstreeks met Kim Jong-un verbonden zijn.

11. Steeds meer Noord-Koreanen weten Chinese telefoons over de grens te smokkelen. Met deze telefoons is het mogelijk om het internet in het vrije westen te kunnen bekijken. Deze illegale telefoons werken tot enkele kilometers over de grens en ondanks de draconische straffen die hen te wachten staan, nemen steeds meer Noord-Koreanen het risico om ze toch te gebruiken.

Bron & Volledig Engelstalig artikel : BBC | Bewerkte Vertaling Pineut

Aanvullende Video’s
Noord Korea, van binnenin gezien.

Noord Korea in 2012

door pineut Geplaatst in Bizar

Eén reactie op ““Internet in Noord Korea”

  1. Pingback: Noord Korea op Oorlogspad ? | Bent u al de Pineut ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s