Regiotaxi laat man (74) alleen achter op straat.

Ouder_Mishandeling

ROELOFARENDSVEEN – Een chauffeur van de regiotaxi heeft dinsdagnacht een 74-jarige dementerende man hulpeloos in zijn rolstoel achtergelaten in de vrieskou in Roelofarendsveen. Pas drie uur later werd de totaal verkleumde man gevonden voor het huis van zijn vrouw.

Zijn familie kan het nog steeds niet geloven. “Wij vragen ons echt af wat voor een mens die taxichauffeur is, om een hulpeloze man bij min tien op een stille straat achter te laten. Ze had toch even kunnen aanbellen?”, zegt zijn verbijsterde dochter tegen het Leidsch Dagblad.

Het verpleeghuis uit Alphen aan den Rijn waar de man woont, belde rond 2:00 uur zijn vrouw dat hij nog altijd niet was thuisgekomen. “Mijn moeder keek uit het raam op straat en gilde: Daar staat ’ie!”, zegt zijn dochter. “Ik rende naar buiten en riep: papa, papa! Hij was helemaal grauw en koud.”

Iedere dinsdagavond gaat de man naar zijn club in Leiden. “Als hij dan wordt teruggebracht naar het verpleeghuis zegt hij altijd: hier woon ik niet. Ik woon in de Veen. Maar de chauffeurs van de regiotaxi weten dat hij in de war is en dat ze daar niet naar moeten luisteren,” vertelt zijn dochter.

Ze is de verpleging zeer dankbaar dat ze alarm geslagen hebben. “Anders hadden we hem de volgende ochtend dood gevonden.” Haar moeder is nog altijd zeer ontdaan. “Ze krijgt dat beeld niet uit haar hoofd, van haar man ineengedoken in de rolstoel in de nacht. We dachten dat hij dood was.”

De familie gaat aangifte doen en dient een klacht in bij de regiotaxi Holland Rijnland.

Bron : Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s