Einde Gratis Youtube in zicht ?

Betalen voor Youtube filmpjes binnenkort wellicht het einde van Gratis Youtube, zoals iedereen dat momenteel kent !

Binnenkort zullen je favoriete YouTube-kanalen mogelijk niet meer gratis te bekijken zijn. Google denkt over een abonnementsformule tegen betaling.

Volgens AdAge heeft YouTube videomakers benaderd met de vraag of ze hun kanaal tegen betaling willen aanbieden. Het zou gaan om bedragen tussen 1 dollar en 5 dollar per maand.

Daarnaast zou de videowebsite overwegen om streams van live evenementen via pay-per-view aan te bieden. Ook voor toegang tot online video-bibliotheken zal je in de toekomst mogelijk moeten betalen.

YouTube heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar een woordvoerder zei het volgende: “Het belangrijkste is dat videomakers succes hebben op ons platform – ongeacht het gehanteerde model. Er zijn veel producenten die denken dat ze voordeel zouden halen uit betaalde abonnementen, dus we zijn dat aan het bekijken.”

Videomakers zullen alleszins goed moeten nadenken vooraleer ze beslissen om hun kanaal betalend te maken. Velen onder hen hebben een groot publiek weten aan te trekken, maar zullen ze dat publiek ook kunnen vasthouden als hun video’s niet meer gratis te bekijken zijn ?

De abonnementsformule zou al in het tweede kwartaal van dit jaar op de website kunnen opduiken. Mogelijk introduceert Google de kanalen tijdens Digital Content New Fronts, een evenement voor online mediabedrijven en adverteerders dat plaatsvindt in april.

Voor veel “gewone” gebruikers is dit het zoveelste teken aan de wand dat er van het vrije en gratis internet vrijwel niets meer overblijft. Youtube heeft de afgelopen jaren al vele veranderingen doorgevoerd die het voor de huis tuin en keuken videomakers steeds moeilijker, ingewikkelder en onvriendelijker maakte om een leuk videokanaaltje bij te houden.

Youtube wil ook al enige tijd af van de mogelijkheid om filmpjes van de site te kunnen downloaden door het implementeren van verschillende software beveiligings technieken. E.e.a. is ingegeven door de samenwerking van Google/Youtube met diverse instanties zoals o.a. Buma Stemra, Stichting Brein in NL en diverse buitenlandse instanties die waken over audio & visuele werken.

Bron : Softpedia | Bewerkte Vertaling Pineut

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s