Noord-Korea toont beelden van raketaanval op Verenigde Staten

In een video die door de officiële Noord-Koreaanse website Uriminzokkori is verspreid, is te zien hoe Amerikaanse steden in vuur en vlam staan nadat ze door Noord-Koreaanse raketten zijn getroffen. Op de achtergrond klinkt een instrumentale versie van ‘We are the World’, terwijl een Noord-Koreaanse bommenwerper de planeet rondvliegt om uiteindelijk de Amerikaanse ‘Stars en Stripes’ onder vuur te nemen. Dan rond minuut 2.00 is te zien hoe wolkenkrabbers branden. Beelden die gelijkenis vertonen met wat de wereld op 11 september 2001 te zien kreeg.

‘Ergens in de VS pakken dikke rookwolken samen, ‘ staat er in het Koreaans te lezen. ‘Het lijkt er op dat het oord des verderfs in vuur staat’.

Volgens experts is de video een herinnering aan de groeiende dreiging en toenemende vijandelijkheid van het Noord-Koreaanse regime. Volgens de Zuid-Koreaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties bereidt Noord-Korea opnieuw nucleaire tests voor, net zoals dat in 2006 en 2009 al gebeurde.

De film vertelt het verhaal van de droom van een slapende Noord-Koreaanse piloot.

‘Zijn droom zal werkelijkheid worden,’ aldus de ondertitels. ‘Ondanks de imperialistische pogingen om ons te isoleren en te vertrappelen… kan niemand een volk stoppen dat naar de finale overwinning marcheert.’

De video is op youtube verwijderd maar kan bij onderstaande kranten nog worden bekeken.

Bronnen : The GuardianThe Telegraph

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s