2013 – Jaar van het Dualisme

Tweeling

2013 – Kon Hi Fat Choi
Het Jaar van de Slang

Volgens de westerse astrologie is 2013 het jaar van de tweeling. Dit is gerelateerd aan de stand van de planeet Jupiter die vanaf juni 2012 in het teken tweeling is gaan lopen. Door de omloop van Jupiter verschuift de planeet echter steeds iets later in een sterrenteken waardoor een jaar niet van 1 januari tot 31 december loopt maar feitelijk start vanaf het moment waarop Jupiter in een nieuw teken gaat lopen.

Aan de hand hiervan kan men een psychologische analyse geven, dit is dus iets anders als de toekomst voorspellen, want dat is feitelijk onmogelijk. Dit geld zowel voor de westerse alsook de chinese en andere vormen van “astrologie”. Een dergelijk psychologische duiding kan echter wel een dieper inzicht geven in processen die zich op globale schaal afspelen.

Bij het Chinees nieuwjaar is e.e.a. niet gebaseerd op de planeten die in de tekens van de dierenriem lopen. Anders dan in de westerse astrologie is het in de chinese astrologie elk jaar een vaste periode van 12 maanden die ongeveer start in Februari. De term “astrologie” is dan ook voor de chinese variant een beetje ongelukkig omdat het niets met het zonne annex sterrenstelsel te maken heeft.

In de loop der jaren is er veel onderzoek geweest naar vergelijkingen, verschillen en overeenkomsten tussen de vele verschillende wijsheden, zowel uit de oudheid alsook de moderne wetenschap en astronomie. Dit heeft vaak tot opvallende resultaten geleid die echter niet te baseren zijn op individuele ervaringen maar meer wijzen op globale zaken met specifieke kenmerken en gebeurtenissen.

De val van de berlijnse muur in 1989 en de aanslagen op 11 September 2001 gebeurde beide in het Jaar v/d slang, in de westerse astrologie zag men dit als een duidelijke expressie van dualisme. De val van de muur was een positieve expressie, de aanslagen in 2001 waren overduidelijk negatief. Als we verder teruggaan in de tijd komen we uit in 1977 waarbij een Boeing 747 van de KLM door zware mist botste op een andere Jumbojet (van PanAm) op het vliegveld van Tenerife (Canarische Eilanden). 583 mensen kwamen om in de grootste vliegtuigramp ooit. (klik op de links voor een complete lijst van gebeurtenissen in die jaren van de slang.)

In de westerse astrologie ziet men dus elk jaar een bepaalde psychologische verschuiving in wereldwijde gebeurtenissen en effecten waarbij het teken van de dierenriem een specifieke betekenis heeft. De planeet die in dat teken loopt suggereerd de onderwerpen waarop die verschuivingen betrekking hebben.
Voor Juni 2012 tot ongeveer juni 2013 geld dat Jupiter in Tweeling betekend dat dit een periode van dualisme is. Waarbij opgemerkt dat er juist in die periode een enorme versterking daarvan is, de psychologische betekenis van de planeet die in dat teken loopt bepaald op welke onderwerpen het in die periode betrekking heeft. Jupiter wordt gezien als de planeet die vooral religieuze en economische aspecten vertegenwoordigd op globale schaal terwijl de tweeling het dualisme vertegenwoordigd. Tweelingen is dan ook het teken van de 2 gezichten, één gezicht is altijd duidelijk zichtbaar terwijl het andere gezicht vrijwel verborgen blijft.

Astrologische analisten verwachten dan ook dat er, net zoals in 1977, 1989 en 2001, in 2013 één of wellicht meerdere grote gebeurtenissen zullen plaatsvinden, dit kan zowel positief alsook negatief zijn. De economische crisis die zich steeds verder verdiept wordt gezien als één van de belangrijke aspecten. Maar ook aspecten op religieus gebied kunnen op extra aandacht rekenen. Te denken valt hierbij aan de opmars van de Islam, een kwijnend christendom etc. Op politiek economisch gebied is vooral de Europese Unie opvallend, waarbij er een overduidelijk dualisme gaande is van het volk tegen de groeiende macht van deze unie.

Gebeurtenissen uit het verleden zijn uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar gebeurtenissen uit recente jaren geven wel een mooi inzicht in het verdere verloop. Zo was 2008 het jaar van de val van de hoogmoed, terug kijkend kan men constateren dat er op economisch gebied inderdaad een grote val van economische hoogmoed heeft plaatsgevonden met alle kwalijke gevolgen vandien.

Zie ook : “2013 Jaar van de Slang – Valuta Oorlog ?” op Vrijspreker.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s