Extreme Armoede in Hong Kong

Achter de facade van de Skyline van Hong Kong leven inmiddels 1,19 Miljoen mensen in Armoede !

Hong Kong – Voor velen is de gedachte aan Hong Kong er één van “die Chinese Provincie in China” met de beroemde skyline die westerse vrijheid en rijkdom uitstraalt. Maar achter de facade schuilt een donker beeld van extreme armoede. Tienduizenden van Hong Kong’s allerarmsten leven als konijnen in metalen kooien van 1.80m bij 60cm.

De 67 Jarige Leung Cho-yin in zijn “gezellige woning”, de bovenbuurman was helaas niet thuis.
Frederick Fung vergeleek dit effect op de armen als een laboratorium Experiment

Voor wie dacht dat de crisis uitsluitend een Amerikaans of Europese aangelegenheid was, komt met de beelden en de berichten uit Hong Kong bedrogen uit. De crisis met een groeiend aantal armen, dak en thuislozen is niet langer voorbehouden aan bepaalde groepen en/of landen. Langzamerhand wordt steeds duidelijker dat deze tendens zich op wereldwijde schaal in alle landen en in alle lagen van de bevolkingen voordoet. Zo is men al bekend met de enorme spooksteden in China en de verborgen armoede. Maar ook rijke landen als Australië, Nieuw Zeeland, Japan etc. krijgen meer en meer te maken met een groeiend aantal mensen die het hoofd niet langer boven water kunnen houden.

Anders dan de 3e wereld landen, waarvan we al jaren gewend waren aan de armoede in bijv. Afrika, is er daar door hard werk en veel hulp en onderwijs veel ten goede veranderd. Helaas hakt de crisis er sinds 2008 ongenadig in want niet alleen heeft diezelfde 3e wereld opnieuw te maken met een enorme terugval, ook de zogenaamde “Arabische Lente” ging over te hoge voedselprijzen en te lage economische mogelijkheden tot verbeteringen die de bevolkingen van die landen in diepe armoede stuwt. Nu de crisis zich meer en meer verdiept zien we dat er dus ook in de zogenaamd rijkste gebiedsdelen v/d wereld de armoede exponentioneel toeneemt.

Hong Kong is zo’n voorbeeld waar tienduizenden gedwongen zijn om in metalen kooien als konijnen te leven. In de 1e helft van 2012 was het totaal aantal armen in Hong Kong gegroeid naar 1,19 Miljoen, in 2011 waren er 1,15 Miljoen armen. En het einde is nog lang niet in zicht, iets wat veel Christenen ten aanzien van de Eindtijd, niet zal verbazen.

Lees het volledige Engelstalige artikel op de  : Daily Mail + Veel Foto’s

Advertenties

Eén reactie op “Extreme Armoede in Hong Kong

  1. Zoals nu al te zien in sommige landen, zal dit leiden tot opstanden van de bevolking waarbij zij een andere regering en “democratie” zullen eisen en uiteindelijk zullen ze die “democratie” ook krijgen. Maar dan zullen ze ontdekken dat dit hen NIETS zal helpen. Want een gekozen regering en vrijheid van meningsuiting zijn geen oplossing voor de problemen van overbevolking. Hoogstens wordt de groep van mensen die het wel goed of wat beter hebben iets groter. Zo zijn er nu zo’n 1.000.000 $miljonairs in China maar dat is minder dan 0,1 % van de bevolking en is het gemiddelde jaarinkomen per inwoner in China slecht $ 7.400,– (Nederland: $ 40.500). Dat lijkt nog heel wat, maar: Volgens de maatstaven van de Wereldbank leven ongeveer 230 miljoen Chinezen in absolute armoede. De Wereldbank gebruikt als maatstaf een bedrag van 1 US dollar per dag. Ongeveer 670 miljoen Chinezen leven van minder dan 2 US dollar per dag. Ook in vele andere ontwikkelings landen gelden armoede percentages van 40 tot 80 % ! Uiteindelijk zal dit in vele landen leiden tot een nieuwe golf van opstanden, nu niet tegen de eigen regering maar eerst tegen de “gegoede middenklasse” (die dan in grote aantallen naar het Westen zullen vluchten) en vervolgens tegen de rijke (westerse) landen. Geograaf Albert Sauvy zei destijds al: “if the capital doesn’t come to the people, the people will come to the capital !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s