CYPRUS

Cyprus_EUSSR

UPDATE : Financieel Dagblad Zondag 17-03-2013

Goedkeuring Cyprus-deal onzeker

De Cypriotische president Nicos Anastasiades moet alles op alles zetten om een omstreden steunakkoord met het Internationaal Monetair Fonds en de andere eurolanden door zijn parlement te loodsen. De stemming werd zondag uitgesteld, omdat de regering niet zeker is van een meerderheid.

Zonder goedkeuring dreigt een chaos in het land, waar de banken tot dinsdag gesloten zijn om € 5,8 mrd van de banktegoeden als speciale crisisheffing te kunnen incasseren. Van deposito’s tot € 100.000 moet 6,75% worden afgeroomd, daarboven bedraagt de onmiddellijke heffing 9,9%.

ECB

Volgens onbevestigde berichten van een Grieks staatspersbureau zou de Europese Centrale Bank er bij Anastasiades sterk op hebben aangedrongen om het pakket nog zondag door het parlement te loodsen, om de onzekerheid ook in de rest van de eurozone niet te laten voortduren.
Anastasiades zegt in een brief die zaterdag werd gepubliceerd, dat het land geen keuze meer heeft dan de deal, waarin het € 10 mrd steun krijgt, te accepteren. Hij schetst daarin een apocalyptisch scenario voor het eiland. De Europese Centrale Bank kondigde volgens hem vrijdagnacht aan dat ze dinsdag de Cyprus Popular Bank, de tweede bank van het land, niet langer zou ondersteunen.

Lees Meer …….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s