Werkloosheid in Nederland blijft stijgen !

De werkloosheid in Nederland is in februari verder opgelopen tot 7,7 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Maart naar buiten bracht. In januari zat nog 7,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk en in december 7,2 procent.

Volgens het CBS zaten er in Januari 2013 613 duizend mensen zonder werk, 21 duizend meer dan de maand daardoor. De jeugdwerkloosheid is gestegen naar 15 procent. Het CBS spreekt zodoende van een ‘forse stijging’.

Zo’n 377 duizend werklozen genieten momenteel een WW-uitkering. De afgelopen drie maanden zijn er rond de 60 duizend werklozen bij gekomen. Dat zijn er 20.000 per maand en het einde is nog niet in zicht. In deze periode is het werkloosheidspercentage gegroeid van 7 naar 7,7 procent. Het aantal uitkeringen steeg in januari naar 8,6 procent.

Vrouwen en mannen

De werkloosheid is hoger onder vrouwen, maar stijgt harder onder mannen. Vorige maand zat 7,7 procent van de mannen en 7,8 procent van de vrouwen zonder werk. Drie maanden geleden lag dat nog rond de 6,8 en 7,2 procent.

Update 18 April 2013

De werkloosheid is in maart opnieuw hard gestegen, naar 8,1 procent. Nog nooit heeft het CBS zoveel werklozen geregistreerd.

Drie maanden geleden was nog 7,2 procent van de beroepsbevolking werkloos. In het eerste kwartaal van 2013 kwamen er gemiddeld 24 duizend werklozen per maand bij. De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid nam in maart 2013 toe met 30 duizend en kwam uit op 643 duizend personen. Dit is het hoogste aantal werklozen dat het CBS ooit heeft gemeten. Overigens heeft het werkloosheidspercentage in het verleden al wel hoger gelegen (circa 10 procent in 1983-1984).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s