Noord Korea op Oorlogspad ?

North Korean leader Kim Jong-un looks at the latest combat and technical equipments, made by unit 1501 of the Korean People's Army, during his visit to the unit

Kim Jong Un inspecteerd een zogenaamde “Hyper Moderne” Legercomputer gemaakt door unit 1501 van het Noord Koreaanse Leger.

Met veel geschreeuw en weinig wol beheerst Noord Korea al langere tijd het wereldnieuws. Momenteel is het straatarme land weer even wereld nieuws vanwege de legeroefeningen van o.a. de VS waar Noord Korea met veel geblaat op reageerd. Op bovenstaande foto uit de Washington Post is echter te zien dat het Westen en de VS zich om dit straat arme land en haar vele oorlogs retoriek helemaal niet zo druk maakt.

Wie de foto goed bestudeerd ziet dat de omgeving alleen maar een sfeer ademt van oude infantiele troep. Op andere foto’s wordt welliswaar door Noord Korea gesuggereerd dat het land hypermodern en steenrijk is, maar wie een beetje oplet trapt natuurlijk allang niet meer in dit soort propaganda retoriek. Het land is straatarm, de beelden die het land graag wil laten zien zoals de vele parades met haar enorme arsenaal en grote leger, moeten deze illusie in stand houden. Maar het is allemaal verre van modern. Op de foto zien we bijv. Kim Jong Un zitten op een oude krakkemige stoel, ook de zogenaamde “moderne” legercomputer met Logitech muis uit het Windows 95 tijdperk is nu niet echt het toonbeeld van moderniteit. Kijk je langer naar de foto en details dan valt op dat de heren allemaal oude gedemotiveerde mannetjes zijn. Over de “moderne legercomputer” hoeft men al helemaal geen woorden vuil te maken, een dergelijke grote groene kast op oude Ikea wielen met een antenne erbovenop uit de jaren 70 maken het totaalbeeld volkomen lachwekkend.

Wie verder kijkt en oplet kan weten dat het gehele wapen arsenaal van Noord Korea verre van modern is, het meeste wapentuig is al jaren gedateerd en daar slaat Noord Korea nog geen deuk mee in een pakje boter. Ook haar enorme grote leger dat regelmatig in parades te zien is, is verre van modern, analisten menen zelfs dat het grootste deel van de mensen die moeten marcheren zwaar gedemotiveerd zijn maar Noord Korea wil natuurlijk als propaganda de schone schijn ophouden.

Het enige waar de VS en de direct omliggende landen zich vooral zorgen om maken is dat Noord Korea zich gedraagt als een “Rogue State” in bezit van raketten met een kernkop die zij mogelijk als een kat in het nauw op de direct omliggende landen zou kunnen afvuren. Raketten die o.a. met behulp van Iran, Rusland en andere partijen aan Noord Korea zijn geleverd zijn echter ook al jaren gedateerd en verre van modern. Noord Korea is een land dat bij wijze van spreken nog in een computertijdperk van Basic en MS Dos moet opereren tegenover een wereld die al decennia verder zijn ontwikkeld. Het is voor Amerika dan ook een absoluut ongelijke strijd wanneer zij haar hypermoderne B2 bommenwerpers zouden inzetten tegenover tanks en geschut dat nog dateerd uit het eind van de jaren 70. Noord Korea speelt een gevaarlijk spelletje Russische roulette waarbij het land op voorhand als absolute verliezer uit de bus zou komen.

Het enige waar het westen voor vreest is de eventuele schade die het land vooraf zou kunnen aanrichten voordat het zelf terug gebombardeerd wordt naar het stenen tijdperk. De enige slachtoffers die het land reeds telt is de gewone bevolking die al jaren in bittere armoede moet leven voor de megalomane en hoogmoedige levenswijze van haar leiders.

Meer info en enkele foto’s zijn te zien op de Washington Post
Referentie Artikel : Internet in Noord Korea
Noord Korea gaat wel degelijk een groot gevaar vormen
Moeten we Noord Korea serieus nemen ?

3 reacties op “Noord Korea op Oorlogspad ?

  1. het witte snoer dat in de katrol steekt heeft niet eens een stekker.
    Verder valt het me op dat de militairen niet gewapend zijn. Een zichzelf respecterende generaal heeft toch minstens een pistool in holster.

    Waarschijnlijk worden zelfs de eigen militairen niet vertrouwd.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s