Aantal werkzoekenden in België met ruim 6% gestegen

Crisis_België

Tijdens de maand maart werden in België 437.333 werkzoekenden geteld. Dat betekende een stijging met 6,1% tegenover dezelfde maand van 2012. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

Over het 1e kwartaal van het jaar is er sprake van een stijging met 2%. Bij de mannelijke werkzoekenden werd tijdens de maand maart een stijging met 9,2% opgetekend, tegenover een toename van 2,4% bij de vrouwen. Die evolutie is volgens de arbeidsdienst niet onlogisch, aangezien mannen vaker in conjunctuurgevoelige sectoren zijn tewerkgesteld. Verder wordt opgemerkt dat de jeugdwerkloosheid met 11,5% is toegenomen. Bij werkzoekenden uit de middenleeftijdsgroep werd een stijging met 7% opgetekend. Bij vijftigplussers werd nog een groei met 1,1% genoteerd. De grootste toename werd geregistreerd in Vlaanderen (9,9%), gevolgd door Wallonië (4,9%) en Brussel (1,4%)

Jeugdwerkloosheid

De jeugdwerkloosheid in België blijft stijgen, blijkt uit de laatste cijfers van Eurostat. 22,4 procent van de Belgische jongeren onder de 25 jaar heeft geen baan. Het is “opvallend”, schrijft De Morgen, “dat de sterkste stijging bij de groep midden- en hooggeschoolde jongeren zit. Een hoger diploma is niet langer een ticket voor een job”. In Vlaanderen steeg de werkloosheid op jaarbasis met 8 procent, maar bij mensen met een universitair diploma was deze stijging 12,8 procent.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s