De Grote Bankbiljetten omwisseltruc komt eraan !

U heeft het wellicht al vanuit het nieuws meegekregen, er is een nieuw € 5,– biljet uitgebracht. Het biljet is voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken en snufjes om vervalsingen tegen te gaan. Bovendien is het € 5,– biljet een coupure die aan snelle slijtage onderhevig is,  zo is de gangbare uitleg.

Niets is echter minder waar. Wat men het Nederlandse en Europese volk op de mouw probeert te spelden heeft niets met veiligheid en/of slijtage van coupures te maken. Wat slijtage betreft is het voor de ECB immers erg eenvoudig om biljetten te vervangen door simpelweg de versleten coupures via de banken in te laten houden en er nieuwe voor in de plaats uit te brengen.

Wat veiligheid betreft is de beveiliging van het € 5,– biljet een wassen neus, het zijn vooral de coupures van € 20,– en € 50,– die het meeste worden vervalst en in circualtie worden gebracht.

De echte doelstelling is om het vele liggende contante geld wat mensen bewaren in één klap ongeldig te maken. De uitgave van een nieuw biljet van € 5,– is slechts een proefballon om te peilen hoe de bevolking van Europa hier op reageerd. Als er geen verzet is, is het voor de Moneymakers v/d ECB een koud kunstje om binnenkort alle liggende gelden in één klap ongeldig te laten verklaren en te vervangen voor de nieuwe coupures.

Ik hoef de lezers niet uit te leggen wat hiervan de consequenties zijn, die kan iedereen zelf al raden.

Vr. Gr. Pineut

Referentie Artikel : Het Tientje van Lieftinck

Advertenties

Eén reactie op “De Grote Bankbiljetten omwisseltruc komt eraan !

  1. Pingback: Nieuw 10 Euro Biljet | Bent u al de Pineut ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s