‘Ouderen met lage zorgzwaarte uit verzorgingshuis gezet’

Uitzettingen_Ouderen

Het Schandalig uitzetten van Ouderen uit hun huizen, verzorgingsplaatsen & vertrouwde omgevingen is één van de vele tekenen van de eindtijd ! Ten gevolge van de zich verdiepende crisis zien we een alsmaar toenemende mentaltiteit waarin de Liefde zal Verkoelen ! 2 Timotheüs 3 – 1:4

Honderden ouderen met lage zorgzwaartepakketten worden nu al gedwongen hun verzorgingstehuis te verlaten. Dat melden zorgbestuurders en medewerkers vandaag aan dagblad Trouw. Dit terwijl volgens het kabinetsbeleid huidige bewoners in verzorgingshuizen zouden mogen blijven wonen.

Bij Opella, een zorgaanbieder in Wageningen, moeten volgens Trouw honderd ouderen van gemiddeld 87 jaar oud weer op zichzelf gaan wonen. Ko Portengen, bestuurder van Zorggroep Solis in Deventer, moest honderd ouderen vorige week ook vertellen dat ze moeten verhuizen. Hij zegt in de krant: ‘Verschrikkelijk. Deze mensen wonen hier vaak al vele jaren.’ Ook in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht sluiten afdelingen en moeten ouderen verhuizen, zegt Actiz, de koepelorganisatie van verpleeg- en verzorgingstehuizen.

Scheiden wonen en zorg
Het betreft ouderen met lichte zorgvragen: de zorgzwaartepakketten 1 en 2. Van hen wonen er in verzorgingstehuizen ongeveer 28.000. Het kabinet vindt dat deze mensen thuis kunnen wonen. Daarom is de financiering voor nieuwe gevallen per 1 januari van dit jaar gestopt.

Niet de bedoeling
Volgens staatssecretaris Van Rijn (PvdA, volksgezondheid) is het de bedoeling dat deze maatregel alleen de nieuwe gevallen raakt. Maar doordat deze groep ouderen niet meer in verzorgingstehuizen mag wonen, wordt de zittende groep steeds kleiner. Hierdoor vallen overal lege plekken en sluiten hele afdelingen. Ook ouderen die nu al in verzorgingstehuizen wonen, voelen zo de effecten.

Vervangende woonruimte
De zittende gevallen hebben redenen zich niet alleen zorgen te maken over een mogelijke verhuizing. Het is de vraag of er over een paar jaar überhaupt nog geld voor hen is. De zorgverzekeraars die de rijksgelden onder verzorgingstehuizen verdelen, bouwen die bedragen snel af.

Bron : ZorgVisie

Sarcastisch Naschrift Pineut : Wat de vele zorgaanbieders feitelijk zeggen is : “laten al die ouderen maar weer bij hun ouders gaan wonen, dan kunnen die hen verzorgen. Wij hebben er geen zin in en we hebben er ook geen geld voor over. Bedankt dat we jullie volledig hebben mogen kaalplukken, wij gaan nu fijn genieten van het vele geld wat wij van jullie hebben gestolen !”

Bron Afbeelding : Hier kunt u zien dat bovenstaande zich over de hele wereld afspeelt !!

Eén reactie op “‘Ouderen met lage zorgzwaarte uit verzorgingshuis gezet’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s