Gaat Extreme Super (Volle) Maan zorgen voor Chaos ?

Komend weekeinde 22/23-06-2013 is er bij helder weer, weer een Supermaan te bewonderen !


(Klik op afbeelding voor extreem grote foto van de Maan)

22/23 Juni is het volle maan, maar dit keer is het geen gewone volle maan, maar een Super Volle Maan. De reden is dat op die dag de maan het dichtst bij de aarde staat sinds 18 jaar. (dit wordt ook wel een perigeum genoemd).

Een nieuwe of volle maan die op 90% of meer perigeum is en dus het dichtste bij de aarde staat wordt ook wel een Super Maan genoemd zegt astronoom Richard Nolle. De term is recent door andere astronomen opgepikt. Een extreme Super Maan is wanneer het zowel volle maan is en de maan op 100% van z’n perigeum, dichtste afstand tot de aarde, is. Bij deze definitie zijn de volle maan van vorige maand alsook die van de volgende maand Super Manen.

Ik heb verscheidene “new age” weersvoorspellingen gelezen en die gingen o.a. over : “Extreme Super Maan deze maand zal zware aardbevingen en stormen en/of ongebruikelijke klimaat patronen veroorzaken”. Google zelf maar eens op Super Maan en zie wat er tevoorschijn komt. De waarde van dit soort voorspellingen zijn uiteraard niet al te serieus te nemen.

Voorgaande jaren dat er Super Manen te zien waren : 1955, 1974, 1992, 2005 & 2011 waren echter wel jaren met extreem weer. Is een Super Maan en extreem weer toeval ? Net als Eb en Vloed veroorzaakt door de Maan is het heel goed mogelijk. Sommigen beweren dat het zo is, maar anderen denken dat het niet mogelijk is.

Dus wat kunnen we verwachten komende dagen en weken ? Aardbevingen ? Vulkaan uitbarstingen ? Stormen ? Extreme koude op het noordelijk halfrond en extreme hitte op het zuidelijk halfrond ? De tijd zal het leren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s