Internationaal Monetair Fonds trekt €uro stekker uit Griekenland

Wanneer de €uro stekker uit Europa wordt getrokken is het definitief afgelopen met de “Vrede & Veiligheid” in Europa.

Het Internationaal Monetair Fonds overweegt eind deze maand te stoppen met de steun aan Griekenland als de leiders van de eurozone een gat van €3 tot 4 miljard in het Griekse reddingsprogramma niet hebben gedicht.

Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Het totale Griekse steunpakket is €172 miljard groot. Volgens minister Dijsselbloem is er echter geen gat en is het Griekse hulpprogramma voor het komende jaar gegarandeerd.

Het gat zou volgens het FT-bericht ontstaan zijn nadat centrale banken uit de eurozone weigerden Griekse obligaties door te rollen. Het slechte nieuws komt nog eens bovenop signalen dat de privatiseringsplannen van Athene niet volgens plan verlopen.

Het miljardentekort betekent dat de ministers van financiën van de eurozone op zoek moeten naar andere financieringsbronnen. Zelfs een nieuw reddingsprogramma aan het einde van dit jaar zou tot de mogelijkheden behoren.

Waar het geld voor Griekenland vandaan moet komen, zou vanavond worden besproken tijdens de vergadering van de eurogroep, onder leiding van minister van financiën Jeroen Dijsselbloem. Een beslissing hoe het tekort daadwerkelijk ingevuld gaat worden, kan echter tot in de herfst worden doorgeschoven. Het IMF oefent nu druk uit door te zeggen dat het eind juli stopt met het betalen van steun.

Het is niet de eerste keer dat het IMF en Brussel elkaar de zwartepiet toespelen. Het IMF gaf onlangs in een rapport toe dat er fouten zijn gemaakt bij de redding van Griekenland. Daarbij haalde het fonds hard uit naar de Europese Comissie, die onder andere te weinig ervaring zou hebben met crisismanagement. Eurocommissaris Rehn noemde op zijn beurt het IMF-rapport ’oneerlijk’.

Bron : Financial Times

Naschrift Pineut : Mocht de €uro stekker definitief uit Griekenland worden getrokken dan betekend dit voor de lokale bevolking in elk geval dat alle bankrekeningen per direct zullen worden bevroren. De eerste dagen/weken zullen alle betalingen per direct worden opgeschort. Alle banken & pinautomaten zullen gesloten zijn. De gevolgen zullen desastreus blijken te zijn chaos en massale rellen zullen het land in totale anarchie veranderen. Het IMF weet dat het met al haar beslissingen Griekenland naar de afgrond heeft gebracht. Een terugkeer naar de drachme zal een wassen neus blijken te zijn. Als Griekenland als domino steen is gevallen en het land in totale lockdown gaat is het voor de €uro en Europa eveneens een aflopende zaak. Wat dan rest is chaos, revolutie, rellen en Martial Law.

Vr. Gr. Pineut

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s