De welkomstbonus, de aanblijfbonus, de overnamebonus en de vertrekbonus

Georganiseerde_Misdaad

Het is al jaren een standaard gebruik dat ‘topbestuurders’ een bonus krijgen terwijl de mensen die deze graaiers geholpen hebben het met hun salaris moeten doen.

Je zou verwachten dat als de economie wat minder goed draait dat dan ook die bonussen minder worden of misschien wel helemaal verdwijnen maar dat blijkt een illusie. De heren en sommige dames worden steeds creatiever, gedurende de jaren 60 en 70 was er alleen nog maar een bonus voor iemand die werkelijk een uitzonderlijke prestatie had geleverd en dat hoefde niet per se een topbestuurder te zijn maar dat kon iedereen binnen het bedrijf zijn die iets uitzonderlijks verzon of een prestatie leverde waarvan het hele bedrijf kon profiteren.

Anno 2013 hebben de witteboordencriminelen en andere geldwolven een heel scala aan mogelijkheden verzonnen om het bedrijf volledig uit te kleden waardoor u en uw collega’s op straat komen te staan waardoor de gemeenschap er weer voor kan opdraaien door uw uitkering te betalen. We kennen inmiddels een welkomstbonus, een aanblijfbonus, een overnamebonus en een vertrekbonus. Al deze criminele technieken zijn de laatste jaren verzonnen om zodoende de brede maatschappelijke behoefte om het graaien een halt toe te roepen, te omzeilen.
Iedereen die graag een Heineken biertje drinkt moet daar nog maar eens goed over nadenken, deze bierliefhebbers hebben zonder dat ze het wisten gezamenlijk een mega aanblijfbonus gefinancierd die in de zakken van CEO Jean-Francois van Boxmeer is verdwenen. Heineken vond het nodig om deze wolf in schaapskleren om te kopen door hem een bedrag van 1,5 miljoen euro te ‘schenken’. De arme man verdient slechts 2,5 miljoen euro per jaar dus het was fijn voor hem dat hij nu eindelijk eens een keer met vakantie kon van zijn extra’tje na het harde werken waarbij hij kennelijk geen collega’s nodig had want die kregen geen bonus.

CEO Peter Bakker die het bedrijf TNT post in een record tijd naar de verdommenis heeft geholpen door niets maar dan ook helemaal niets voor het bedrijf te doen in een veranderende markt, kreeg nagenoeg 5,5 miljoen euro vertrekbonus mee, dit bedrag was al contractueel overeengekomen toen Bakker in dienst trad bij TNT Post. De kale oplichter had kennelijk wel een vooruitziende blijk voor zijn persoonlijke situatie maar vergat die toe te passen toen hij het bedrijf naar de knoppen hielp en hij zich liever bezig hield met het hebben van seks met jonge vrouwelijke carrière leeuwinnen.

Recentelijk was het topbestuurder Jan Bennink van Douwe Egberts die wij de eretitel ‘Oplichter van de week’ hebben toegekend. Hij graaide in de recordtijd van een halfjaar tijd 5,7 miljoen euro bij elkaar door Douwe Egberts te verkwanselen aan de Duitsers. We kunnen nog wel even doorgaan over deze man en zijn partners in crime maar dat zou zonde van onze tijd zijn want de mensen waarop wij in deze economische zware tijd zouden moeten kunnen rekenen zoals onze politici en ons Koningshuis zijn zelf geen haar beter dus we zullen er mee moeten leren leven.

Het huidige kabinet is alleen maar in staat om de economische crisis te verergeren door bepaalde noodzakelijke bezuinigingen te torpederen en de rest voor zich uit te schuiven terwijl de Koninklijke familie heerlijk vakantie aan het vieren is in het buitenland. Het valt dan ook te betwijfelen of een andere politieke stroming in staat zal zijn om de gelegaliseerde roofdieren te stoppen, misschien dat stakingen uiteindelijk een noodzakelijk kwaad zijn om het vullus in krijtstreep op de knieën te krijgen.

Bron : Waar in Holland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s