Langdurig werklozen moeten in Rotterdam Charlois verplicht sporten

KeuringsArts_PvdA

Voor de gezonde werknemers selectie heeft de PvdA ook al een Sport Keurings arts in dienst genomen !

Langdurig werklozen moeten in Rotterdam Charlois letterlijk weer in beweging komen. Daar wordt sport gebruikt om mensen naar een baan te bewegen.

“Als je zo lang thuis zit, moet je -zeg ik altijd- even de deur uit geduwd worden”, zegt projectleider Koos Remmel van ‘Bewegen naar Werk’, een programma dat zich speciaal richt op mensen die al jaren in de bijstand zitten.

Actieve leefstijl
Langdurig werklozen hebben vaak uiteenlopende problemen waardoor ze zich ook fysiek niet optimaal voelen. Lichaamsbeweging kan dit doorbreken, zegt onderzoeker Merel Schuring (Erasmus MC): “De ervaren gezondheid is een heel belangrijke voorspeller voor je kansen op de arbeidsmarkt. En hoe bereik je dat mensen zich beter gaan voelen? Door een actieve leefstijl te bevorderen. Dat doe je door mensen te stimuleren om te gaan bewegen.”

Remmel denkt dat een groot deel van de bijstandsgerechtigden via het bewegingsprogramma weer aan de slag kan worden geholpen. “Je zou moeten meten hoe vaak die mensen gebruik maken van de gezondheidszorg. Ik ben er van overtuigd, dat als ze nu dadelijk weer heel actief participeren en hun eigen leven op hun manier oppakken, dat heel veel geld gaat opleveren.”

Uitkering
Van vrijblijvendheid is trouwens geen sprake. “Je moet wel, anders ben je gewoon je uitkering kwijt”, zegt uitkeringsgerechtigde Robert.

Niet dat hij zich heel erg onder druk gezet voelt: “Ik voelde me niet lekker in mijn vel zitten. Uiteindelijk is dit wel goed voor mij.”

Bron : BNR

3 reacties op “Langdurig werklozen moeten in Rotterdam Charlois verplicht sporten

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s