‘Miljoenen Europeanen met honger bedreigd’

Armoede

Armoede Circa 1830

Door de economische crisis hebben 43 miljoen mensen in Europa onvoldoende te eten. 120 miljoen mensen lopen het risico in armoede te vervallen.

Dat schrijft de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanorganisaties in een rapport dat donderdag in Rome en Genève is gepubliceerd.
Secretaris-general Bekele Geleta van de federatie zei dat Europa met de zwaarste humanitaire crisis in 60 jaar wordt geconfronteerd. Weliswaar gaat het in enkele Europese landen economisch beter, maar elders op het continent dreigen miljoenen mensen niet meer rond te kunnen komen.
Uit de studie blijkt dat de afgelopen 3 jaar het aantal mensen dat van voedselbanken van hulporganisaties afhankelijk is, in 22 Europese landen met 75% is gestegen.

Bron : Europa Nu

Aanvulling Pineut : “Daarbij komt dan nog de voortgaande stijgende prijzen van voedsel. Niet te vergeten de vele mislukte oogsten door extreem weer wereldwijd. Het verkleinen van verpakkingen door voedsel producenten, waardoor consumenten nog minder waar krijgen voor hun geld. Oftewel minder voedingsmiddelen voor meer geld. En niet te vergeten het opkopen van goede oogsten door speculanten die deze door verkopen zodat zij er grof geld aan kunnen verdienen.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s