Censuur op Internet, omstreden 10% spaargeld belasting artikel VERWIJDERD !

Rutte_Koop_Kluis

Voor wie het gemist had afgelopen week op 9 Oktober was er een vergadering van het IMF. Eén van de voorstellen die als mogelijkheid werden geopperd is het belasten van de spaargelden van 15 lidstaten van de EU met 10%. (Door deze maatregel zou de Europese schuldenlast in 1 klap teruggebracht kunnen worden naar het niveau van voor 2007)

Het origineel door de morgen.be geplaatste artikel is echter na 3 dagen al verwijderd. Waarom plaatst een krant een dergelijk artikel en belangrijker waarom is het alweer verwijderd ? Speelt er op de achtergrond soms meer af dan de burgers van de EUSSR mogen weten ? De vraag stellen is ‘m feitelijk beantwoorden. Het gewraakte artikel is namelijk ook niet via de diverse archiverings sites van google en webcrawler terug te halen.

Het adres van het inmiddels verwijderde artikel is : www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1720618/2013/10/10/IMF-overweegt-eenmalige-taks-van-10-procent-op-spaargelden.dhtml

Een gewijzigde versie werd integraal overgenomen en geplaats door express.be.
http://www.express.be/business/nl/economy/imf-geeft-groen-licht-voor-eenmalige-supertaks-van-10-op-uw-spaargeld/196918.htm

Deze pagina is (nog) wel opvraagbaar, maar de gelegitimeerde vraag is hier voor hoe lang nog. Want dat er wellicht mogelijk een lange censuur arm uit de contreien van het IMF/EUSSR de media beheerst, controleerd en dicteerd is zeer aannemelijk.

Om te voorkomen dat de censuur nog verder reikt is deze pagina inmiddels als PDF opgeslagen. Mocht ook dit artikel ineens verdwijnen dan weten wij als argeloze lezertjes in elk geval dat er meer aan de hand is dan men wenst te vertellen.

Ter aanvulling.

Voordat men daadwerkelijk overging tot het confisceren van spaartegoeden en bankrekeningen op Cyprus hadden velen ook het idee dat het niet zover zou komen. Toch gebeurde het. De bankroof van Cyprus werd door een aantal gezien als testmiddel om te kijken wat de reacties en uitkomsten zouden zijn. Achteraf gezien is e.e.a. toch nog vrij rustig verlopen, geen grootschalige rellen, burgeroorlog en extreme gebeurtenissen zijn er uit voortgekomen. Uiteraard waren er protesten maar al met al hebben de meesten het gelaten over zich laten komen. Uiteindelijk bloedde het nieuws over Cyprus vrij snel dood o.a. met de garantie van de EU dat dit éénmalig zou zijn.

Cyprus_EUSSR

Willem Middelkoop (toch niet één van minsten binnen de economische wereld) schreef erover op twitter

Nee Cyprus was niet éénmalig maar slechts een middel om te zien of zoiets ook op grote schaal kan worden toegepast, en dat kan blijkbaar.

Ook nu wordt de massa in slaap gesust met zoete berichten dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen. En zijn de negatieve berichten verwijderd. Totdat de Europese burger ineens op een ochtend uit de slaap ontwaakt om te bemerken dat hij/zij in een Nachtmerrie van armoede is wakker geworden.

Vr. Gr. Pineut

Advertenties
door pineut Geplaatst in Bizar

2 reacties op “Censuur op Internet, omstreden 10% spaargeld belasting artikel VERWIJDERD !

  1. Pingback: BOINNK!!! | Censuur op internet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s