Zeer zeldzame en dodelijke Kannibalisme ziekte “KURU” in Syrië

Islam_Kannibalisme

In Syrië is één van de zeldzaamste ziektes ter wereld uitgebroken ! KURU !
Deze ziekte loopt men op door het eten van MENSENVLEES !

Of het hier ook gaat om Syriëgangers uit Europa is niet duidelijk. Inmiddels staat echter wel vast dat er inmiddels 18 tot 20 gevallen gemeld zijn van de zeer zeldzame ziekte Kuru. Deze ziekte kan men alleen krijgen door het eten van MENSENVLEES oftewel Kannibalisme. Wie de beelden (nog) niet gezien heeft van de mensenvlees etende jihadisten in Syrië kan deze via CNN nog terugzien (klik hier).

Al eerder werd er geschreven over deze zogenaamde rebellen dat het levensgevaarlijk is om het hart van een mens rauw op te eten. Inmiddels is het zover al gekomen dat de gevreesde en 100% dodelijke KURU ziekte die men hiervan kan krijgen is uitgebroken. Op 5 November schreef Journalist  Joost Niemöller hier ook al een artikel over.

Twee Kuru patienten zijn opgenomen in een Duits ziekenhuis, nadat zij eerder waren opgenomen in een ziekenhuis in Turkije. Inmiddels is de Arabische bron vertaald en vind nu pas zijn weg naar de rest van de media

Klik op de links voor alle “smakelijke” Engelstalige details.

De officiele bron van de eerste melding staat op de Arabische site “Zaman Al Wasl” (in Google Chriome na het laden even op de vertaal knop drukken om de tekst in het Nederlands te kunnen lezen)

Kuru is een prionziekte die ook wel trilziekte wordt genoemd. Deze ziekte is in 1959 ontdekt bij een Papoeastam, de Fore, op Nieuw-Guinea. De ontdekker van de oorzaak van deze ziekte, Carleton Gajdusek, kreeg in 1976 samen met Baruch Blumberg de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde voor het ontdekken van een nieuw mechanisme voor het overbrengen van infectieziekten.

De verschijnselen van deze ziekte zijn dat de mensen moeite hebben met lopen door ataxie en choreoathetose, last hebben van trillende spieren (tremor), een gestoorde evenwichtszin hebben, op jonge leeftijd dement worden, onmatige lachbuien hebben (dwanglachen) en incontinent kunnen worden. De meeste mensen die kuru kregen, overleden binnen 3 à 9 maanden.

Het werd een geheimzinnige ziekte genoemd, omdat alleen vrouwen en kinderen de ziekte kregen. Later werd ontdekt dat de Papoea’s een ritueel hadden waarbij zij overleden familieleden opaten. Alleen vrouwen en kinderen aten de hersenen, de bron van de ziekte. Kuru is daarmee de eerste en enige ziekte waarvan aannemelijk is dat hij vooral overgebracht wordt door menselijk kannibalisme.

Kuru is een overdraagbare ziekte die wordt veroorzaakt door prionen. De ziekte tast het centrale zenuwstelsel aan. Het is mogelijk dat de vatbaarheid voor kuru ook een erfelijke component heeft. De gekkekoeienziekte of BSE is een verwante ziekte bij koeien. De ziekte van Creutzfeldt-Jakob is een andere verwante ziekte die bij mensen voorkomt.

door pineut Geplaatst in Bizar

3 reacties op “Zeer zeldzame en dodelijke Kannibalisme ziekte “KURU” in Syrië

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s