Uitkering werkloze Amerikanen in gevaar

Het geld is Op !!!

Uitkeringen van 1,3 miljoen Amerikaanse werklozen staan op de tocht doordat Republikeinen in het Amerikaanse Congres een einde willen maken aan een hulpprogramma dat bij het uitbreken van de crisis in 2008 is gestart.

Het geld voor dat programma is aanstaande zaterdag op. Als er geen verlenging wordt overeengekomen, gaat de geldkraan voor velen dicht.

De Amerikaanse overheid en de federale staten zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitkering in de eerste 26 weken dat iemand zonder werk zit. In het hulpprogramma is overeengekomen dat de overheid de uitkering daarna in zijn geheel verneemt.

Economie draait beter
Republikeinen willen dat stoppen omdat de economie beter draait en de werkeloosheid afneemt. Die bedraagt op dit moment 7 procent. De financiering van het programa is ook niet opgenomen in de overeenkomst die Republikeinen en Democraten onlangs sloten over het overheidsbudget.

Democraten wilen de kwestie begin januari in stemming brengen. ,,Dit is niet het moment om mensen uit het programma te gooien”, aldus senator Jack Reed tegenover de Financial Times. Het programma is van doorslaggevend belang voor veel Amerikaanse gezinnen die door de crisis hun bron van inkomen verloren.

Bron : RTL Zakelijk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s