DE BIJSTAND WORDT LANGZAAM MAAR ZEKER AFGESCHAFT! (IS NEDERLAND OP WEG NAAR EEN DERDE WERELDLAND?)

eunmask

Op 11-06-2006 verkondigde Mark Rutte (VVD): “over vier jaar sluiten we de bijstand”. Het duurt iets langer, maar door ondoordacht beleid en misrekeningen van opeenvolgende kabinetten zijn we in ieder geval een eind op weg.!

Reeds jaren vindt vanuit bepaalde hoeken van de samenleving een aanval plaats op de fundamenten van de positie van de minima in de samenleving. Dit ging in de loop der jaren gepaard met een aanscherping van strafmaatregelen in diverse sociale zekerheidswetten, verruiming van het begrip passende arbeid, strengere keuringen, verlies van koopkracht en strengere controles middels een uitbreiding van de huisbezoeken en andere maatregelen, waardoor de toegang tot de sociale zekerheid voor steeds meer mensen sterk werd ingeperkt en steeds meer mensen moesten rondkomen van een veel te laag sociaal minimum, tot in lengte van jaren. En dit, terwijl de economie al decennia lang onvoldoende arbeidsplaatsen creëert voor de duizenden werkzoekenden. In feite was er voor…

View original post 450 woorden meer

Advertenties

7 reacties op “DE BIJSTAND WORDT LANGZAAM MAAR ZEKER AFGESCHAFT! (IS NEDERLAND OP WEG NAAR EEN DERDE WERELDLAND?)

 1. Geweldig! mensen moeten maar eens hun eigen verantwoordelijk nemen. Bijna nergens heb je een bijstand en we leven in een van de vijf meest welvarende landen van de wereld. Stelletje ruggengraatloze verwende over het paard getilde werkschuwen!!!

  Like

  • je weet niet waar je over praat.altijd werk en geld gehad.
   anders sprak je wel anders gerry verduin.ja mag god op je blote knieeen danken
   dat je nooit daar mee te maken hebt gehad

   Like

  • Gerry ,vraag de Heer vergeving voor je zonden,en neem de Heer aan als je Redder en Verlosser,Hij zal je geestelijke ogen en je verstand openen en je zal een bewogen hart voor je mede mens hebben en van mensen gaan houden. G’d bless

   JESUS LOVES YOU

   Like

 2. Zo Gerry,

  Ken jij de omstandigheden van de mensen die in de bijstand leven? Ik geef toe dat er mensen zijn die niet willen werken en dat er op grote schaal misbruik gemaakt is van ons belastinggeld.

  Maar er zijn ook mensen die er niets aan kunnen doen dat ze b.v. door ziekte of andere omstandigheden, b.v. verlies van werk in de bijstand zitten.

  Heb veel gesprekken gevoerd met dit soort mensen, het is tragisch in welke omstandigheden sommigen moeten leven.

  Zelf zeker een dikke knip??????????

  Like

 3. Gerry,

  Naar mijn mening ben je ZELF over het paard getild met je dikke portemonnaie, ook aan inlevingsvermogen ontbreekt het je zo wie zo.

  Stel je je wel eens voor dat je in zo’n situatie zit, geen werk dus geen geld,, dan ben je heel blij dat er nog zoiets als bijstand is en je je kids eten kunt geven, een dak boven je hoofd hebt en de hoogst noodzakelijke zaken kunt betalen. Het is echt geen vetpot hoor.

  Ik ken zat mensen die WEL willen werken maar door de crisis totaal niet aan de bak komen, maar jij noemt ze een stelletje ruggengraatloze verwende over het paard getilde werkschuwen? Weet jij dat sommigen een heel arbeidzaam leven achter de rug hebben, dat zij door omstandigheden in de bijstand terecht zijn gekomen? Ken jij die verhalen???

  En als de bijstand stopt, wat dan? Lopen al die mensen op straat Gerrie, vaak zijn er kinderen bij betrokken, kun jij dat met droge ogen aanzien?

  Honger, kou, de hele mikmak. Kunnen niet naar een dokter als ze ziek zijn, dit word een ramp van een omvang die we ons niet eens voor kunnen stellen.

  Maar ja, in de bijbel staat ook dat in de laatste dagen de mensen zelfzuchtig zullen zijn, alleen uit op eigen gewin,een harteloze maatschappij, BAH!!!

  Zo komt het ook dat er mensen dagen weken of zelfs maanden dood in hun eigen huis gevonden worden, geen hond die er naar omgekeken heeft, ze werden niet eens gemist!!!

  WAt een maatschappij, om te janken gewoon.

  Like

 4. Gerry Verduin denkt maar zo, ikke ikke en de rest kan stikke. Het geeft aan hoe egoïstisch je bent niet nadenkend hoeveel mensen wel graag wilden werken maar geen werk konden krijgen door ziekte of handycap. ook zijn er veel mensen die niet de geestelijke mogelijkheid hadden om door te leren of zelfs de lagere school niet af konden maken arme mensen heel goed willend bedelen soms om werk maar worden meest er uit geschopt. Ik wist niet dat er zulke egoïstische kwasten bestonden als de Gerry van Duin, zelf heeft hij nooit echt iets gepresteerd, niets totaal niets. Ga maar eens leven van soms naar 24 euro per week.
  Ik stop hiermee want ik erger me bont en blauw aan deze kwast die nog niet droog is achter zijn oren.

  Like

 5. Gerry vraag de Heer vergeving voor jouw zonden, en neem de Heer aan als je Redder en Verlosser, en Hij zal je geestelijke ogen en verstand openen, en je zult een bewogen hart hebben voor je mede mens.en van de mensen houden. G’d bless

  JESUS LOVES YOU

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s