Wake Up – Boekbespreking

Laatste etappe

De Kerk is bezig aan haar laatste etappe, maar waarom hebben veel kerkgangers daar nog geen idee van ? In het Boek Wake Up ! worden bijzondere Bijbelse patronen besproken die in veel kerken eeuwenlang over het hoofd werden gezien, omdat de theologie in de tijd is losgeraakt van de oorspronkelijke wortels, met verstrekkende gevolgen voor het denken van de gelovigen van nu. Wake Up! gaat niet alleen over wakker worden voor de tijd waarin we leven, maar ook over een toekomstige bazuin.

Denkkaders

Wake Up! stelt theologische denkkaders hier en daar ter discussie en neemt je mee op een fascinerende tocht langs de NASA, de Bijbelse feesten, profetische tijdslijnen en zeer bijzondere patronen, die hoop en nieuw zicht op het Koninkrijk van Jezus Christus geven. Wake Up! is hoopgevend maar het haalt je soms ook even uit je comfortzone.

Boek_Wake-up

Meer informatie & Bestelinfo : http://www.wakeup.nu

7 reacties op “Wake Up – Boekbespreking

  1. Als we het toch hebben over Jer 33:3 en over ondoorgrondelijke dingen die zo mooi zijn, dan is het wel in dit boek. Met veel kennis van de Bijbel en de christelijke theologie ben ik toch van mijn stoel gevallen maar dan op een positieve manier. Ik was op een seminar waar dit boek in 5 avonden werd besproken en de informatie die naar voren kwam gaf veel mensen de vraag waarom die informatie niet al veel langer in de kerken bekend is. Als je dit boek leest verandert je geloofsleven echt ten goede en ga je de big picture en details nog meer zien. Wel een waarschuwing: veel theologisch denkbeelden van deze tijd kunnen daardoor de toetssteen niet meer doorstaan, maar dit boek is fantastisch verfrissend en ik begrijp niet dat aan deze grondige informatie nauwelijks aandacht wordt geschonken in de meeste theologische opleidingen. Dit boek leest erg makkelijk, maar het is tegelijkertijd wetenschappelijk heel sterk onderbouwd. zie ook http://www.wakeup.nu waar die seminars in Nederland gehouden worden. Bravo !

    Like

  2. Echt een top boek ! Als kerken en gemeenten de onderwerpen uit dit boek (en inderdaad veel onderwerpen waar nog niemand over geschreven heeft) gaan zien en begrijpen, dan krijgen we bruisende kerken, die vol verwachting zijn, maar die ook de patronen in de Bijbel gaan begrijpen en toe kunnen passen op hun leven. Dit boek van 600 pagina’s las ik in een keer uit en ben nu al tweede keer in bezig. Dit moet ik me eigen maken. Lezen, lezen, lezen. Ook aanrader voor veel voorgangers.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s