Nieuw 10 Euro Biljet

U heeft het wellicht al vanuit het nieuws meegekregen, er wordt een nieuw € 10,– biljet uitgebracht. Het biljet is voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken en snufjes om vervalsingen tegen te gaan. Bovendien is het € 10,– biljet een coupure die aan snelle slijtage onderhevig is, zo is de gangbare uitleg.

Niets is echter minder waar. Wat men het Nederlandse en Europese volk op de mouw probeert te spelden heeft niets met veiligheid en/of slijtage van coupures te maken. Wat slijtage betreft is het voor de ECB immers erg eenvoudig om biljetten te vervangen door simpelweg de versleten coupures via de banken in te laten houden en er nieuwe voor in de plaats uit te brengen.

Wat veiligheid betreft is de beveiliging van het € 10,– biljet een wassen neus, het zijn vooral de coupures van € 20,– en € 50,– die het meeste worden vervalst en in circualtie worden gebracht. (Ook deze coupures en de hogere coupures worden in de komende jaren vervangen)

De echte doelstelling is om het vele liggende contante geld wat mensen bewaren binnen niet afzienbare tijd in één klap ongeldig te maken. De uitgave van het nieuwe biljet van € 5,– in 2013 was de eerste proefballon om te peilen hoe de bevolking van Europa hierop zou reageren. Er volgende geen enkele negatieve reactie. Als er geen verzet is, is het voor de Moneymakers v/d ECB een koud kunstje om binnenkort alle liggende gelden in één klap ongeldig te laten verklaren door deze te vervangen voor de nieuwe coupures.

Ik hoef de lezers niet uit te leggen wat hiervan de consequenties zijn, die kan iedereen zelf wel raden.

Vr. Gr. Pineut

Eerder verschenen referentie artikelen – De Grote Bankbiljetten omwisseltruc komt eraan ! | Het Tientje van Lieftinck

2 reacties op “Nieuw 10 Euro Biljet

 1. Geld is niet de oplossing

  God heeft een noodplan voor elke gelovige

  Ongeacht hoe onrustig de wereld ook wordt, Gods volk kan ontspannen en haar vreugde laten stromen, omdat de Heer een speciale bescherming beloofd heeft op de moment dat deze het meest nodig is.

  Had God geen noodplan voor de kinderen van Israel gedurende de wereldwijde hongersnood? Hij stuurde Jozef vooruit naar Egypte en bevorderde hem tot minister-president en vulde alle warenhuizen met voldoende graan om de hongersnood uit te zitten. Hij transporteerde vervolgens zijn volk naar een plaats op loopafstand van deze warenhuizen en voedde hen terwijl de hongersnood voortduurde.

  Had God geen noodplan voor Elia? Terwijl zijn volk wankelde onder invloed van een economische crisis en het voedsel schaars was vanwege een ernstige hongersnood – en een kwaadaardig koning een prijs gezet had op zijn hoofd – zette God het noodplan voor Elia in werking. Hij verborg hem in de buurt van een rustige beek en liet een vogel hem van voedsel voorzien. Het overlevingsplan bevatte ook een mysterieus vat graan die nooit uitgeput raakte.

  En hoe zat het met Noach? Wat een gedetailleerd overlevingsplan had God voor hem en zijn gezin! Een ark – die hem en zijn gezin veilig boven alle dood en vernietiging van een wereldwijde vloed liet drijven.

  En Lot? God stuurde engelen om hem en zijn kinderen persoonlijk uit de goddeloze stad van sodom te trekken. God hield Zijn handen bij zich totdat Lot veilig uit de stad was weg gehaald. Het ging hier om meer dan slechts het verlies van zijn baan, meer dan een ineenstorting van de economie, meer dan de val van een regering – het was een complete vernietiging van zijn samenleving. Maar Lot werd gered.

  Wij hebben ook een noodplan voor onze overleving – speciaal ontworpen voor elke gelovige. Laat er geen twijfel over zijn – God zal ons bewaren door elke crisis heen!

  David Wilkerson

  http://dutchdw.wordpress.com/2010/03/20/god-heeft-een-noodplan-voor-elke-gelovige/

  Like

 2. Amen, Ik vertrouw Op de God van Abraham,Isaak en Jacob, de God van Israël, De Almachtige Waarachtige de Eeuwige de Levende God, Yeshua Ha Massiach, de enige geboren Zoon van God,de Redder en Verlosser van de deze wereld,
  Hij houd van mij en Hij zorgt voor mij. Ik heb niets te vrezen. I Love my Jesus.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s