Fracking Hel (Schaliegas)

Fracking is het via onderaards gesteente opwekken van gas voor consumenten & industrieel gebruik. In Nederland bekend onder de term “Schaliegas”. In Engeland is het inmiddels zover dat Fracking is toegestaan onder de huizen van mensen ZONDER hun toestemming.

Is het al bizar dat men dit zonder toestemming mag doen v/d overheid. De enorme terreur van geluidsoverlast door het boren en alle overige trammalant die dit met zich meebrengt hebben de bewoners maar gewoon te slikken. Ook in Engeland is er niet nagedacht over de lange termijn gevolgen die Fracking kan veroorzaken. In Amerika weten steeds meer inwoners wat deze nieuwe techniek inmiddels inhoud doordat er naast vervuild water ook regelmatig zeer brandbaar gas uit hun waterkraan komt.

Eén v/d speculaties is dat de vele sinkholes in de VS mogelijk verband houden met het op grote schaal toegepaste Fracking.

Bron : Russia Today

Updates 30-01-2014
“Duitsland verbiedt boren naar schaliegas.”

Ook in Nederland is het boren naar schaliegas nog ver weg. Minister Henk Kamp wil eerst de gebieden in kaart gebracht hebben waar eventueel geboord zou kunnen worden en hij wil vooraf eerst een risicorapport laten samenstellen. Milieudefensie heeft Henk Kamp laten weten dat zij het liefst schaliegaswinning in het dichtbevolkte Nederland helemaal willen verbieden.

Advertenties

Eén reactie op “Fracking Hel (Schaliegas)

  1. Pingback: BOINNK!!! | Schaliegas en de overheid, in dit geval die van Engeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s