Spookdorpen in Nederland

Na de voorgaande meldingen van Spooksteden (Ghostcities) in o.a. Amerika & China en de vele spookwinkelcentra heeft Nederland nu de “eer” om zich als één van de eerste bij de grote der aarde te mogen voegen door het ontstaan van spookdorpen in de grensstreek.

Door de accijnsverhogingen & prijsstijgingen blijven klanten rond de grensstreek weg van de vele pompstations, supermarkten & overige winkeltjes met alle gevolgen vandien. Door de enorme verminderde klantennering en dus omzet zien vele kleine ondernemers zich genoodzaakt hun zaak te moeten sluiten met als gevolg een enorme toename van werklozen en een teruggang van de leefbaarheid in de vele dorpjes.

TT_31_01_2014_P106

Bron : NOS Teletekst

Update 03-02-2014 : Bijna 500 werknemers v slijterijen i/d grensregio raken in 2014 naar verwachting werkloos !

Referentie Artikelen : Spooksteden van Extreme LuxeAmerika’s Spooksteden, Ghetto’s & de Economische OndergangChina de verborgen crisis, Spooksteden & Winkelcentra.

Update 05-02-2014 : ‘Meer Nederlanders op foodtrip naar Duitse super’
Door grote prijsverschillen gaan steeds meer Nederlanders op ‘foodtrip’ naar een supermarkt in Duitsland. In de grensstreken is dat inmiddels in de cijfers terug te zien, meldde marktonderzoeksbureau GfK vandaag.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s