Armoede en werkeloosheid zullen dramatisch toenemen

Armoede

Mattheüs 26:11 Want de armen hebt gij altijd met u, maar Mij hebt gij niet altijd.

Volgens een nieuw rapport van de Wereldbank zullen er de komende tien jaar ongeveer een miljard jongeren op zoek gaan naar banen die er niet of veel te weinig zijn.
De wereldeconomie loopt verder terug en er zijn nu al een kwart miljoen Europeanen die rond de armoede grens leven. Terwijl de wereldeconomie zich in een neerwaartse spiraal bevindt en Europa wordt overspoeld door vluchtelingen die met miljarden Euro’s aan kosten op de begrotingen zullen drukken, leeft een groot deel van de Europese Unie al in bittere armoede. Lees Verder bij de Bron »»

Al eerder schreef ik op dit blog over de +/- 3 miljard armen wereld wijd die moeten leven van $2 dollar per dag. Volgens de VN is dat aantal veel lager door de doelstelling dat armoede voor 2030 de wereld uit geholpen moet zijn. Inmiddels is het jaartal verschoven naar 2050 en schijnt het maar niet te lukken om de doelstellingen te halen. Armoede is er nog steeds en in plaats van af te nemen, neemt het alleen maar toe. We zien eerder een verschuiving van armoede van de ene plek naar de andere. Zodra er ergens het armoede leed verholpen is, steekt diezelfde armoede elders de kop op. En daarbij is de armoede bestrijding v/d VN in zichzelf nogal armetierig. Men vind namelijk dat i.p.v. 1 of 2 dollar p.p. per dag naar bijv. 5 dollar p.p. per dag al een hele vooruitgang is.

Vluchtelingen Crisis

Over de vluchtelingen crisis wordt inmiddels zoveel geschreven en zijn er zoveel meningen dat het vrijwel niet meer bij te houden is. De hoeveelheid van nieuwsberichten nemen per week zo snel toe dat het voor steeds meer mensen niet meer bij te houden is. We zien hier ’n duidelijke vervulling van de toename van barensweeën zoals voorzegd door Jezus voordat de grote Finale losbarst. Ik hoef alle facetten die bij het Eindtijd scenario horen niet meer op te noemen, dat is inmiddels bij iedereen wel bekend. Wel opvallend is dat ook steeds meer seculieren in het Bijbelse Eindtijd verhaal beginnen te geloven. De praktijk bewijst inmers de overduidelijke vervullingen v/d verschillende profetieën die met onze huidige en nog toekomende tijd te maken hebben.

Opvallend zijn ook de vragen over de huidige vluchtelingen crisis, zoals waarom de rijke Islamitische landen vrijwel geen geloofsgenoten opnemen of grote sommen geld geven. Voor Saudie Arabië & Koeweit bijv. is dat nogal voor de hand liggend. Het Wahabitische SA ziet de verschillende Moslims met hun afwijkende sektarische intepretatie v/d Islam helemaal niet zitten. Evenals Koeweit zit men niet te wachten op tribale ruzie zoekende moslim jongemannen die hun wil graag aan anderen opleggen onder het mom van hun intepretatie v/d Islam. Met andere Islamitische landen is dat in meer of mindere mate al niet anders. Men houd de deur potdicht en wenst de rust in eigen land, voorzover mogelijk, te bewaren. Om zichzelf vrij te kopen ten aanzien van de wetten v/d Islam geven diverse Moslim landen en hulpacties vanuit Moskeeën wel geld aan hun hulpbehoevenden geloofsgenoten.

Maar net zoals in het westen veel geld aan de bekende strijkstok blijft hangen bij de zogenaamde hulporganisaties, is dat in de Moslim landen niet anders. Daarnaast komt veel hulp door enorme corruptie niet eens terecht bij de “vluchtelingen” maar verdwijnt het in de zakken van verschillende criminele groeperingen. We zien niets anders als een herhaling van zetten, zoals bijv. met de Palastijnse hulpacties die voor de bevolking weinig oplevert, maar die zich nu op een veel grotere schaal afspeelt. Corruptie, Hedonisme, Decadentie, Graaien, Stelen. Het gaat allemaal van kwaad tot erger vergelijkbaar met het oude Romeinse Rijk dat uiteindelijk ten onder ging aan haar eigen zonden. Het is ditmaal niet anders, Europa bewandeld vrijwel exact dezelfde weg als het oude Romeinse Rijk en zal uiteindelijk ook aan haar eigen zonden ten onder gaan. Ook met de Islamitische landen zal God de Vader op zijn tijd afrekenen, wij zien via Israël & Jeruzalem de voortgang van het naderende oordeel.

Voor Europa, die de Joods/Christelijke traditie bij het grof vuil heeft neergezet, zal het oordeel o.a. komen in de vorm v/d Islam. De huidige en nog komende stroom van voornamelijk Islamitische vluchtelingen zal voor Europa een straf en vloek blijken te zijn die tevens haar ten oordeel zal zijn. Het is duidelijk de prelude naar de door Jezus voorzegde tijd van Grote Smarten die hoe dan ook zal komen. Tezamen met alle overige zaken zien wij in alles de Eindtijd versnellen.

Hef dus uw hoofden omhoog, want uw verlossing is aanstaande.

Vr. Gr. Pineut

 

Advertenties
door pineut Geplaatst in Armoede

4 reacties op “Armoede en werkeloosheid zullen dramatisch toenemen

  1. Pingback: Lees op de site van “De Pineut”: Armoede en werkeloosheid zullen dramatisch toenemen, | Silvia's Boinnk!!!

  2. Pingback: Armoede en werkeloosheid zullen dramatisch toenemen | Partij Vrij Almelo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s